lichtwering

Lichtwering inzake BREEAM en ARBO wetgeving

Lichtwering wordt door Zon-Comfort met diverse oplossingen ingevuld. Lichtwering of daglicht regulering is noodzakelijk in gebouwen om de kwaliteit van het gebouw te optimaliseren. Productiviteit, comfort worden verhoogt terwijl ziekteverzuim wordt vermindert. Oplossingen worden gerealiseerd met zonwering, lichtwering of zonregulering. Veelal in combinatie met slimme besturing technieken om comfort en binnenklimaat te verbeteren.

ARBO wet en lichtwering

In artikel 5 van de ARBO wet is vastgelegd datalle bedrijven en instellingen verplicht zijn tot het maken van een inventarisatie en evaluatie van arborisico’s en het hebben van een actueel plan van aanpak.De risico’s omtrent de veiligheid van de elektrische installatie vallen onder de specifieke RI&E van de Gebouw Technische Risico’s (GTR).

Flexibele zonwering, ook wel zonregeling genoemd heeft een uitstekende invloed op het daglicht niveau op de werkplek. Er wordt vaak vergeten eerst goede daglicht regeling toe te passen en zodoende fors te bezuinigen op verlichting en energiekosten.