Onderhoud rolluiken

Onderhoud aan rolluiken

Onderhoud rolluiken – veiligheid

Bij onderhoud aan rolluiken is het belangrijk om rekening te houden met de functie en de locatie van rolluiken. Rolluiken voor winkels, kantoren vallen vaak onder een machine richtlijn en moeten ook elk jaar gekeurd worden. Rolluiken voor een doorgang zoals een deur bij woonhuizen dienen zeker elk jaar onderhouden, gecontroleerd te worden. De vakmensen van Zon-Comfort hebben naast veel mechanische kennis ook kennis van de motoren en besturing systemen.

Reiniging rolluiken

Het reinigen van rolluiken is zonder de juiste kennis en klimmaterialen lastig uit te voeren. Het reinigen van rolluiken is een lastige en tijdrovende klus, en wordt daarom vaak uitgesteld. Dat is zonde, want een goed onderhouden rolluik gaat aanzienlijk langer mee. Maar nog belangrijker is dat het regelmatig reinigen van uw rolluiken schimmelvorming voorkomt. Laat daarom uw rolluiken reinigen. Zon-Comfort biedt de service om uw rolluiken te reinigen, waarbij ook de binnenzijde van de lamellen wordt gereinigt. Prijs indicatie – offerte

Soorten rolluiken

Er zijn veel verschillende soorten rolluiken, welke een verschillende aanpak voor onderhoud, keuring en veiligheids aspecten kennen. Beveiligingsrolluiken in winkels moeten periodiek onderhouden, gecontroleerd worden in verband met machine richtlijnen. Dakraamrolluiken en inbouwrolluiken kunnen niet altijd vanaf de buitenzijde geopend worden, waardoor het onderhoud anders is dan bij standaard opbouwrolluiken.