Onderhoud vouwgordijnen

Vouwgordijn onderhoud, reiniging advies

Vouwgordijnen onderhouden en reinigen

Het onderhoud van een vouwgordijn is afhankelijk van de uitvoering, soort bediening. Zon-Comfort heeft meerdere merken vouwgordijnen in collectie.

Onderhoud van het systeem:

Het ophangsysteem is van aluminium en behoeft geen specifiek onderhoud. De koorden kunnen in de klit komen en de kunststof haakjes aan de achterzijde kunnen breken. Raadzaam is de koorden uit de klit te houden en de kapotte kunststof haakjes te vervangen. Het optrekkoord of de ketting kan ingespoten worden met siliconespray als de bediening wat zwaarder loopt.

Onderhoud van de stoffen:

Onderhoud van de stoffen van vouwgordijnen is afhankelijk van de soort stof. Vouwgordijnen zijn in o.a. polyester, katoen, trevira CS, linnen, verkrijgbaar. Bij aankoop staat de kwaliteit op de stof vermeld op de stalen. Belangrijk is dat de stoffen niet tegen vochtige ramen hangen. Stoffen kunnen verkleuren in de zon, om dat te voorkomen is het mogelijk om de stof te voeren met een stof welke meer bestand is tegen UV straling.

Algemeen reiniging advies:

Vouwgordijnen zijn makkelijk schoon te maken door middel van een zachte doek of een plumeau. Zitten er vlekken op? Pak dan een emmer met warm water en dep een schone doek erin.Let op: de doek moet licht vochtig zijn! Dep het water op het vouwgordijn tot dat de vlek weg is, probeer niet te wrijven! Laat het vouwgordijn in de schaduw drogen.

Rol het vouwgordijn omhoog en rits de klitteband los. Laat het geheel nu zakken tot op de vensterbank en klik het koord uit de de onderste ringetjes. Leg het vouw gordijn op een schone ondergrond enneem de baleinen er uit. Het doek kan nu op 30 graden in ruim watere worden gewassen. Niet centrifugeren. Na het afpompen van het water uit laten druppen en dan licht vochtig het vouwgordijn weer in elkaar zetten.
Schuif de baleinen er voorzichting met een draaiende beweging weer in, zet ze weer op spanning met het bijgeleverde speldje. Leg het geheel weer op de vensterbank en rijg het koord weer door de ringetjes. Klik het vast in het onderste oogje en hijs het vouwgordijn omhoog.
Druk nu de klitteband op de bovenrail en laat het vouwgordijn zakken. Trek het een beetje strak aan de onderzijde en laat het nu drogen.

Bij twijffel de stoffen zorgvuldig behandelen of contact opnemen met onze service afdeling.

  • Tip: er zijn bedrijven gespecialiseerd in het reinigen, stomen van gordijnen, vouwgordijnen.
  • Tip: Bestel nieuwe stof, gemakkelijk te vervangen en aantrekkelijke prijzen.

XXL vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn veelal verkrijgbaar tot 280 -300 cm breedte. In de collectie van Zon-Comfort vindt u ook XXL vouwgordijnen tot wel 10 meter breedte. Ook grotere hoogte maten zijn mogelijk tot wel 320 cm hoogte.

Bekijk meer vouwgordijnen

Vouwgordijn, XXL binnenzonwering, Den Haag