Willem Witsenplein

Unieke gebouw op een unieke locatie

Het Willem Witsenplein ligt midden in het mooie Benoordenhout, een goed verzorgde jaren ’30 wijk met veel groen vlakbij Landgoed Clingendael, het exclusieve winkelgebied Hoytemaplein en het centrum van de stad. Het voormalige pand van de octrooiraad valt onder beschermd stadsgezicht. Om het binnenklimaat van de appartementen te optimaliseren is het belangrijk om (buiten) zonwering toe te passen, zodat de opwarming van de appartementen door de zon, goed gecontroleerd kan worden. Samen met de architect is de juiste keuze gemaakt in vorm en kleurstellingen.

Knikarmscherm, Uitvalscherm & ZIP Screen

Voor de balkons en dakterrassen is het een goede keuze om knikarm terras schermen toe te passen. De schermen kunnen gemonteerd worden met verschillende steunen, zodat deze veilig binnen de bouwnormen gemonteerd kunnen worden en functioneren. Een knikarm terrasscherm in deze situatie zal voorzien moeten zijn van sterke arm contructies, met ten minste gesmeed aluminium delen in de armen en steunen. Voor de ramen kan gekozen worden voor uitval zonwering, welke dan in dezelfde kleurstelling zal afgestemd worden als de knikarmschermen. Het toe te passen doek in de uitvalschermen en knikarmschermen zal exact dezelfde kwaliteit en kleur kunnen zijn. De frames van de schermen zullen allemaal in dezeflde RAL kleur uitgevoerd worden. Enkele ramen, met name in de penthouses kunnen het best voorzien worden van windvaste ZIP screen systemen. Deze systemen zijn in dezelfde RAL kleur en afwerking uitgevoerd als de uitvalzonweringen.

Zoweringdoek:

Uitvalzonwering, knikarm zonneschermen en serrezonwering wordt het meest voorzien van dralon of polyester zonneschermdoek. De meest bekende en meest toegepaste merken voor zonneschermdoek is Dickson Constant (Frankrijk), Sattler (Oostenrijk) en Swela (Duitsland). Bijna alle bekende Europese fabrikanten, waaronder ook WAREMA, werken met deze merken. Alle basiskleuren en trendkleuren in effen en streepdoeken zijn verkrijgbaar bij deze merken.

Dickson Constant zonweringdoek

Sattler zonweringdoek

Swela zonweringdoek

Screendoek

Voor vlakhangende zonwering, serrezonwering of lichtstraat zonwering wordt veelal serge (glasvezel) of soltis (polyesterdoek) toegepast. Screendoek is in tegenstelling tot zonneschermdoek transparant en laat daglicht meer door. Omdat het doek langs het raam loopt is het belangrijk dat u naar buiten kunt blijven kijken. Screendoeken zijn steeds meer in (bijna) dezelfde kleurstelling als zonnescherm doek verkrijgbaar. Het is niet verstandig om screendoek (glasvezel) toe te passenin uitvalzonwering.