Windstabiliteit

Windstabiliteit, reparatie zonwering

Klimaatverandering? In ieder geval vaker extremere weersomstandigheden, wind, storm en veel regenval in kortere tijd. Dat vraagt ook meer van zonwering.

Windvaste zonwering

Voor hoogbouw en meer windbelaste locaties heeft Zon-Comfort windvaste zonwering beschikbaar. Deze windvaste buitenzonweringen hebben een zeer hoge windstabiliteit. Deze stabiliteit kan tot boven de 120 Km/u komen. Naast deze windvaste zonweringen heeft Zon-Comfort veel kennis opgebouwd hoe deze zonweringen het best kunnen worden toegepast. Onze internationale partners hebben veel onderzoek gedaan naar wind en windbelasting op gebouwen.

Windvaste screen

Een windvaste screen is in 2 varianten verkrijgbaar, de opgespannen systemen en ZIP screens. De ZIP screens worden het meest toegepast, waarbij het doek in de zijgeleiding vast zit. Zon-Comfot heeft verschillende soorten windvaste ZIP screens in de collectie. Inbouw en opbouw kasten, kleinere systemen en XL windvaste screens.

Windvaste screen, windstabiliteit zonwering

Windvaste buitenjaloezie

Buitenjaloezieen zijn optimaal toe te passen als buitenzonwering welke past in de nieuwe norm BENG. Een zeer goede G-waarde en verstelbare lamellen, waarmee verblinding, daglichtbenutting en daglichtcontrole optimaal instelbaar is. Zon-Comfort biedt een aantal windvaste buitenjaloezieen.

Pergola zonwering

Een knikarm terraszonnescherm is gevoelig voor wind en regen. Zon-Comfort heeft enkele zeer stabiele uitvoeringen in de collectie. Een meer windvaste en stabiele oplossing voor een terras is een pergola zonwering. Een doek opgerold in een kast, zoals bij een knikarm terrasschermen, alleen geen knikarmen, maar geleiders en staanders. Hierdoor kan er een stabiele grotere uitval bereikt worden. De ideale terrasscherm oplossing is een pergola zonwering.